crta

Šampanji čudovita pokrajina z apnenčastimi tlemi ter hladno klimo je edina regija na svetu, kjer pridelujejo originalno belo vino z mehurčki. Na poti bomo opazovali pokrajino, prepredeno s številnimi vinskimi trtami, srednjeveške katedrale, slikovite vasice in mesta bodo poskrbeli za skok v preteklost. Po okušanju mehurčkov se bomo podali v slikovito nemško pokrajino Mozelo. Reka Mozela je tukaj izklesala edinstveno rečno dolino, za katero velja, da je izredno lepa in romantična, z najbolj strmimi vinogradi
rizlinga, gradovi nad dolino in slikovitimi mesteci na ozkih nabrežjih.

izlet-sampanija

Odhod: 11.10.2022; prijava do 14.9.2022

1. dan:  BRDA – ULM – STRASBOURG   
Odhod iz Brd (ob 3.15 do 4.00 uri - glej obvestilo udeležencev zgoraj) po italijanski avtocesti do Beljaka sledi vožnja po turski avtocesti do Nemčije in naprej do Ulma  rojstnega  kraj Alberta  Einsteina. Postanek za ogled mesta in stolnice, ki je ena največjih in najpomembnejših verskih stavb v Evropi in se ponaša z najvišjim zvonikom (161 m). Po ogledu starega mestnega jedra in sprehodu po ulicah med tipičnimi predalčastimi hišami nadaljevanje poti Strasbourgu  namestitev v hotelu in večerja.

2. dan:  STRASBURG – VERZENAY – REIMS
Po zajtrku sledi ogled Strasbourga sedežu Alzacije in institucij EU. Podali se bomo  v staro mestno jedro in obiskali stolnico Nôtre-Dame, ki ima dograjen samo en zvonik in predstavlja pravi simbol mesta Strasbourg. Sprehodili se bomo po slikovitem nabrežju reke L´ill do četrti  La Petit France ter se zapeljali v sodobni predel s plačami EU. Nadaljevanje poti proti Šampanji. Naš prvi postanek bo v vasici  Verzenay, ki leži na pobočjih  vinogradov. V vinskem muzeju (doplačilo) se bomo spoznali z vinogradi v Šampanji, sortami grozdja in delom v vinogradu. Povzpeli se bomo  na svetilnik s čudovitim razgledom na vinorodno pokrajino in bližnji sladkorni mlin. Nadaljevanje poti v Reims prestolnico šampanjcev, tu  je bilo okronanih kar trideset francoskih kraljev. Ogled veličastne stolnice, ki je bila med francosko revolucijo in prvo svetovno vojno hudo poškodovana, a je kljub temu ohranila sloves enega od vrhuncev gotike. Stolnica v Reimsu se ponaša z nebogatejšim kiparskim okrasjem, v notranjosti pa najdemo tudi Chagallove vitraže. Večerja in  nočitev.

3. dan: REIMS - HAUTVILLERS - ÉPERNAY - CHÂLONS-EN-CHAMPAGNE - TRIER  
Po zajtrku se bomo odpravili v vasico Hautvillers. Ta očarljiva vinorodna vas je znana kot "zibelka šampanjca", njena opatija pa je zadnje počivališče Doma Pérignon. Nadaljevanje poti v Epernay  središča proizvodnje šampanjca, sprehodili se bomo  po znameniti Avenue de Champagnes, kjer bomo srečali znana imena, kot so Moet et Chandon, Perrier Jouet in drugi. Postanek v Chalons-en-Champagne, z vzdevkom »Benetke z mehurčki«. Sprehod po starem mestnem jedru pod zaščito Unesca. Pava posebnost kraja pa je 2000 let stara podzemna vinska klet, ki izvira iz galo-romanskega obdobja, ogled pa je pravo popotovanje nazaj v čas. Nadaljevanje vožnje proti Trierju. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: TRIER – TRABEN – COCHEM – BOPPARD – MAINZ
Zajtrk in nato ogled najstarejšega nemškega mesta - Trier. Mesto je bilo nekoč severna prestolnica rimskega cesarstva,  z veličastnimi Črnimi vrati, ki predstavljajo najbolje ohranjena mestna vrata iz rimskega obdobja severno od Alp. Sledi vožnja to mesta Trabach in Traben, ki ju povezuje znameniti most čez Mozelo, tu je bilo središče trgovanja z vini. Nadaljevanje poti po edinstveni, rečni dolini Mozele, za katero velja, da je izredno lepa in romantična, z najbolj strmimi vinogradi rizlinga do enega najlepših nemških krajev, slikovitega Cochema. Postanek za ogled mesteca. Vožnjo bomo nadaljevali po slikoviti dolini  Rena, med vinorodnimi griči, mimo kopice srednjeveških gradov, otočkov in vasic. Posebno zanimiv je del poti ob pečini Lorelay, povezan z zanimivo legendo in velikim rečnim ovinkom. Nastanitev v hotelu v okolici Mainza, večerja in nočitev.

5. dan: HEIDELBERG – STUTTGART – BRDA  
Zajtrk in vožnja na ogled slikovitega Heidelberga, ki s podobo romantične Nemčije slovi kot dragulj med nemškimi turističnimi destinacijami. Naslednji ogled bomo namenili mestua Stuttgart ki je prestolnica zvezne države Baden-Württemberg v dolini Neckar. Stuttgart je tudi avtomobilsko mesto: tu so izumili prvi avtomobil in prvo motorno kolo. Najprej se bomo sprehodili po glavni ulici Königstrasse, ki pelje od monumentalne glavne železniške postaje proti velikemu trgu Schlossplatz z baročnim gradom Neues Schloss. Sprehod bomo nadaljevali po ulici Königsbau, proti Schillerjevem trgu s Starim gradom, v katerem se nahaja deželni muzej. Le kdo ne pozna srebrnega znaka podjetja Mercedes Benz. Poleg tovarne stoji Muzej Mercedes-Benz, ki je edini muzej na svetu, ki je svetu pokazal popolno zgodovino nastanka avtomobila. Obisk muzeja (doplačilo). Nato vožnja proti domu.

CENA POTOVANJA NA OSEBO (max 47 oseb na busu):       
pri najmanj 46 udeležencih: 559 EUR  
pri najmanj 42 udeležencih: 581 EUR
pri najmanj 36 udeležencih: 625 EUR

CENA VKLJUČUJE
Storitev avtobusnega prevoza, namestitev v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona (od tega 1x večerja v pivnici), zunanje oglede po programu, vodenje, DDV.
CENA NE VKLJUČUJE
Vstopnine: Vinski muzej v Šampanji cca. 9 EUR, degustacija šampanjca od 25-50 EUR dalje (odvisno katera klet nam potrdi obisk skupine), ogled kleti v Chalonu 22 EUR ob prijavi, muzej Bercedez Benz cca 10 EUR, enoposteljna soba 150 EUR (po predhodni odobritvi skladno z razpoložljivostjo) in storitev, ki niso izrecno navedene pod cena vključuje, zavarovanje odpovedi zaradi bolezni ali smrti, dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini, pijače pri obrokih.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list

Rok prijave: najkasneje do 14.09.2022 oz. razpoložljivih prostih mest

Plačilo se lahko izvede v agenciji NOMAGO d.o.o. na Kidričevi 20 v Novi Gorici, ali na pošti, banki ali spletni banki.

Plačilo akontacije na TRR: SI56 0310 0108 5605 379       Sklic: 2020200090    
Znesek za plačilo 152 EUR/osebo (skupaj 3 mesečni obrok)

pdfProgram in spletna prijavnica

Dodatne informacije: 041 393 309