crta

NUJNO OBVEESTILO:

  • Sezam prijavljenih za izlet v Kalabrijo smo izročili agenciji Porton
  • Izpolnite prijavnico in jo po e-pošti pošljite ali osebno izročite agenciji najkasneje do ponedeljka, 24.7.2023 (prijavnico in podatke agencije najdete na dnu obvestila o izletu spodaj)
  • Na sgenciji boste podpisali končno prijavnico, izbrali sedež v avtobusu in prejeli položnice za plačilo stroškov potovanja (1.obrok 2.8.2023)
  • Končne dokumente vam agencija lahko pošlje tudi po klasični pošti (tako kot ste označili v prijavnici)

Upravni odbor UNITRI BRDA

Vabimo vas na nepozabno potovanje po južnem delu italijanskega škornja
KALABRIJA  9.10. – 13.10. 2023

5 dni        avtobus/letalo

kalabrija-1 kalabrija-2
kalabrija-3 kalabrija-4


Na prstni konici italijanskega škornja leži ta slikovita pokrajina z bogato starogrško preteklostjo, ki jo »objemata« Tirensko in Jonsko morje z majhnimi, s skoraj zasanjanimi zalivi, nenavadnimi skalnimi formacijami in neokrnjeno naravo.
Jonsko obalo zaradi obilnega spomladanskega cvetenja imenujejo tudi jasminova obala, medtem ko se Tirenska zaradi svojega prelepega barvnega odseva ob sončnem zahodu imenuje tudi „vijoličasta obala”.

PROGRAM:

1. Dan: GORIŠKA BRDA – ASISSI – CASSINO
Odhod avtobusa ob 04.00 iz Brd. Vožnja po avtocesti, z vmesnimi postanki, mimo Benetk skozi Toskano do čudovitega Asissija, mesta sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi začnemo z obiskom bazilike sv. Frančiška, ki jo krasijo lepe freske znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. Nato sprehod po ozkih mestnih ulicah mimo glavnega trga, mnogih lepih palač, ostankov Minervinega templja, do bazilike sv. Klare. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo do Cassina, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. Dan: CASSINO – SALERNO - (CALABRIJA) – ALTOMONTE – OBALA JONSKEGA MORJA
Po zajtrku vožnja mimo Salerna, proti jugu, do dežele Kalabrije. Obiščemo slikovito mestece Altomonte, ki leži ob strmih pobočjih Pollinskega hribovja. Sprehod po labirintnih, ozkih in strmih uličicah srednjeveškega mesteca. Dan zaključimo ob obali Jonskega hribovja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. Dan: CORIGLIANO CALABRO – SANTA SEVERINA (STILO – GERACE) – LE CASTELLA – REGGIO CALABRIA
Po zajtrku nas bo pot vodila nazaj na zahodno stran italijanskega »podplata« - z Jonskega do tirenskega morja. Ogledali si bomo Corigliano Calabro, ki slovi po mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje vožnje v Santa Severino, ki sodi v kategorijo najlepših italijanskih mestec in ga krasi odlično ohranjen normanski grad. Krajši postanek še v Stilu in Geraceju. Postanek v kraju Le Castella, ki ga obdajajo prekrasne peščene plaže. Tu se nahaja aragonski grad iz 14. in 15. stoletja, ki se ponaša z najbolj romantično lego v vsej Italiji. Kraljuje namreč na otočku, ki je s celino povezan le s tankim peščenim jezikom. Po ogledih vožnja do Reggio Calabria, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. Dan: REGGIO CALABRIA – SCILLA – REGGIO DI CALABRIA
Po zajtrku se bomo najprej zapeljali v Scillo, ki nas bo spomnila na mitološko zgodbo in Odiseju ter pošastih Scili in Karibdi. Sodi med najslikovitejša kalabrijska mesteca ob obali Tirenskega morja. Vzeli si bomo čas za ta potep po stasu ribiški četrti Chiabalea, kjer se kamnite hišice dobesedno spajajo z morjem. Videli bomo ribiče, ki krpajo mreže ali popravljajo čolne, saj četrt še vedno živi od ribolova. Povratek v Reggio Calabria. Mesto ima prijetno lego v objemu masiva Aspromonte ob Mesinski ožini. Sprehodili se bomo po promenadi ob morju, ki jo je Gabriele D'Annunzio poimenoval za »najlepši kilometer Italije«. Ogledali si bomo katedralo z mnogimi umetninami, po želji pa obiskali tudi Arheološki muzej, kjer domujeta slavna kipa grških junakov – Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Večerja in prenočevanje.

5. Dan: REGGIO CALABRIA – RT VATICANO – TROPEA - PIZZO – LAMEZIA – BENETKE – GORIŠKA BRDA
Po zajtrku bomo hotel zapustili in se zapeljali do razgledne točke Belvedere del Faro, od koder se nam odpre razgled na dih jemajočo obalo rta Capo Vaticano, ožino med Sicilijo in Kalabrijo, vulkan Etno ter Eolsko otočje. Nato bo sledila vožnja in krajši postanek v letovišču Tropea, ki leži na visoki terasi nad Tirenskim morjem. Povzpeli se bomo do cerkvice Santa Maria dell'Isola, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na mesto ter plaže v okolici. Naš zadnji postanek bo v mestecu Pizzo (oziroma Pizzo Calabro). Predstavljajte si majhne ulice, množico rdečih streh, obilico sladolednic in osupljive poglede na morje. Z njihovim svetovno znanim sladoledom v rokah – tartufom, bomo zaključili potepanje po Kalabriji in se v popoldanskih urah odpravili na letališče v Termah Lamezia, od koder bo sledil let v Benetke in nato avtobusni transfer v Brda.

CENA:

  • 625 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu
  • 685 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov na avtobusu

Cena vključuje:
avtobusni prevoz na relaciji Brda – Kalabrija (po programu), letalski prevoz Lamezia – Benetke (Marco Polo), 20 kg prtljage, transfer letališče Benetke – Brda, 4 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), oglede po programu brez vstopnin, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:
- Enoposteljna soba 120 €
- Morebitne vstopnine cca. 55 € (kadar je možno, se obračuna cena skupinske vstopnine)
- Riziko pred odpovedjo:
34 € na osebo / pri ceni za 40 potnikov
37 € na osebo/ pri ceni za 30 potnikov
- Coris – dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco 13,10 €/osebo individualno
8,10 €/osebo skupinsko (najmanj 7 potnikov)


PLAČILNI POGOJI: plačilo je možno na 3 obroke:
1.obrok: 200,00 EUR + rizik odpovedi (v kolikor se odločite za sklenitev zavarovanja) do 2.8.2023
2.obrok: 200,00 EUR do 2.9.2023
3.obrok: 200,00 EUR ( + 25,00 EUR oz. + 85,00 EUR – odvisno od števila prijav) do 2.10.2023

NAČIN PRIJAVE:
Informativne prijave sprejemamo do 14.7.2023 na telefonske številke (na istih številkah dobite tudi vse informacije glede izleta):
• 031 466 342 (ZORANA)
• 041 664 602 (MILENA)
• 041 393 309 (DUŠKA)
• 031 514 703 (MILANJA)

PO OPRAVLJENI INFORMATIVNI PRIJAVI NA DRUŠTVU, JE POTREBNO IZPOLNITI PRIJAVNICO IN JO POSREDOVATI ORGANIZATORJU POTOVANJA NA E-MAIL: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ALI OSEBNO V POSLOVALNICI NA NASLOVU: Turistična agencija Porton, Ulica Gradnikove brigade 6 (5000 Nova Gorica – stavba Obrtnega doma).
KER BO NA AVTOBUSU VELJAL V NAPREJ DOLOČEN SEDEŽNI RED, SE ŠTEVILKO SEDEŽA DODELI OB VPISU.

Po prejetih prijavnicah boste po e-mailu ali po pošti prejeli končno prijavnico in položnice za plačilo obrokov.

Zaporedje ogledov se lahko na poti spremeni. Prav tako si pridržujemo pravico do spremembe končne cene potovanja, v kolikor letalski prevoznik znatno spremeni ceno.

PRIJAVNICA

  • za izpolnitev PRIJAVNICE klikni TUKAJ - word datoteka
  • za ogled in tisk PRIJAVNICE klikni TUKAJ - pdf datoteka

 Predviden urnik poleta:

13.10.2023 Lamezia – Benetke (Marco Polo) 18:25 – 20:05


SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA.
OBJAVLJENI SO NA www.porton.si

Vabljeni!

Upravni odbor Unitri Brda

 

Nova Gorica, junij 2023