crta

Vabilo k vpisu v novo študijsko leto 2020/2021

Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Brda vas vabi k vpisu v študijsko leto 2020/2021.

Vpis bo potekal:

  • na OŠ Alojza Gradnika, podružnični šoli Kojsko 28.9. in 29.9.2020 od 17. do 19. ure in
  • na OŠ Alojza Gradnika Dobrovo 30.9. in 1.10. 2020 od 17. do 19. ure

S klikom na spodnjo povezavo si lahko ogledate program izobraževanj in urnik dejavnosti za šolsko leto 2020/2021:

pdfProgram izobraževanj za šolsko leto 2020/2021 (datoteka pdf, velikost 202 kb)

pdfUrnik dejavnosti za šolsko leto 2020/2021 (datoteka pdf, velikost 36kb)

pdfVpisnica za šolsko leto 2020/2021 (datoteka pdf, velikost 25kb)

Za podrobnejše informacije pokličite na 041 393 309.

Vljudno vabljeni.

 

Drage članice in dragi člani,

Vstopamo v šesto študijsko leto UNITRI Brda. Kljub corona virusu, ki nas še vedno omejuje pri naših aktivnostih študijsko leto začenjamo z veliko mero optimizma. Tako kot osnovne in srednje šole tudi naša Univerza z novim študijskim letom skuša ob predpisanih varnostnih ukrepih čimbolj normalno izpolnjevati svoje poslanstvo.
Kljub posebnim razmeram in negotovosti sledimo naši viziji, širimo znanje, skrbimo za fizično in psihično kondicijo in krepimo učečo se skupnost. Kriza je še dodatno utrdila naše spoznanje, da sta izobraževanje in druženje nepogrešljiva za naš osebni razvoj in počutje ter vključenost v družbeno življenje.

Na novo študijsko leto smo v upravne odboru pripravljeni in verjamemo, da ga bomo speljali v skladu z našimi pričakovanji in možnostmi.

Izobraževanje in aktivnosti bodo potekale tako kot do sedaj v učilnicah in telovadnicah Osnovne šole Alojza Gradnika in Podružnične šole Kojsko v skladu z navodili šole, ministrstva za zdravje in NIJZ.

V kolikor bo potrebno in bo interes članstva in mentorjev bomo organizirali izobraževanje na daljavo.

V izobraževalni program smo vključi vse dejavnosti iz preteklega leta kot so: študij italijanskega, angleškega in nemškega jezika, spoznavanje umetnostne zgodovine Brd in okolice, nadaljevali bomo z vadbo in nastopi pevskega zbora in igranjem kitare, dramski krožek smo dopolnili z osnovami filmskega jezika, režije in snemanja kratkega filma, nadaljevali bomo s številnimi fizičnimi aktivnostmi, kot so fizioterapevtska vadba, telovadba za zdravo hrbtenico, telovadba za krepitev mišic in razgibavanje celotnega telesa, nordijske hoje, plesom, pohodništvom.

Skrbeli bomo za zdravo življenje s spoznavanjem tem iz zdravstvene preventive, spoznavali bomo zdravilne rastline in se urili v peki kruha in peciva. Na področju ohranjanja kulturne dediščine bomo aktivnosti
usmerili v izdelavo izdelkov naše preteklosti, kot so pletenje košar iz vrbja in izdelovanjem drugih izdelkov iz različnih materialov. Znanje bomo utrjevali tudi na področju računalništva in nove tehnologije.

Organizirali bomo tudi več predavanj s področja prve pomoči, uporabe defibrilatorja in drugih tem ter predavanja na izbrane zgodovinske teme. Program smo popestrili z organiziranjem ekskurzij in izletov po Sloveniji, obiskom opere, prednovoletnim srečanjem članstva in organiziranjem dogodka ob zaključku študijskega leta v sodelovanju z UNITRI Nova Gorica. Aktivnosti bomo med letom dopolnjevali in spreminjali glede na trenutno situacijo in potrebe članstva.

Vpis v novo študijsko leto bo potekal 28. in 29. septembra 2020 na Osnovni šoli Alojza Gradnika Dobrovo, Podružnični šoli Kojsko ter 30. septembra in 1. oktobra na OŠ Alojza Gradnika Dobrovo med 17.00 in 19.00 uro.

Študijsko leto bomo pričeli v ponedeljek, 12. oktobra 2020 po sprejetem urniku na upravnem odboru Društva ter ga zaključili v petek, 16. aprila 2021 s kulturnim programom v Hiši kulture v Šmartnem.
Podrobnejše informacije o programu so vam na voljo v posebni brošuri Izobraževalni program UNITRI Brda za študijsko leto 2020/2021, ki ga prejme vsak član ob včlanitvi v Društvo in vpisu v novo študijsko leto, na spletni strani www.unitribrda.si ter na GSM
041/393-309.

Vabim vas, da se nam pridružite.
Duška Prinčič Domenis
predsednica