crta

Dragi članice in člani društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Brda,

vabimo vas na enodnevni izlet in druženje: "utrinki Istre in ribji piknik"
v četrtek, 26.8.2021.

Več o programu si lahko preberete spodaj.

Prijave sprejemamo do 11.8.2021 na telefonske številke:

  • 041 393 309
  • 041 810 466
  • 031 466 342


Vabljeni, da se nam pridružite.                                                                                     
Unitri Brda

Program izleta UTRINKI ISTRE IN RIBJI PIKNIK

izlet-istra

Spoznajmo tradicionalno življenje v slovenski Istri po starem, s čim so se ljudje preživljali ter uživamo v panoramski plovbi ob slovenski obali

Odhod iz Huma ob 7 uri in vožnja proti slovenski obali ter naprej v notranjost Istre, kjer si bomo ogledali strokovno obnovljeno značilno podaželsko hišo, imenovano Tonino hišo. Grajena je iz kamna, ki je poleti s svojim hladom ščitil prebivalce pred pripeko, pozimi pa lovil tople sončne žarke. Poleg rekonstruirane stare oljarne s torkljo in stiskalnico v pritličju si v prvem nadstropju ogledamo značilne podeželske bivalne prostore (kmečko kuhinjo in sobo).

Ostajamo v Šavrinskem gričevju, v vasi Krkavče, eni najstarejših vasi v slovenski Istri. Odlikuje jo svoja stara istrska ruralna arhitektura. Sprehod do "krkavškega kamna" antičnega monolita, ostanka staroverskega verovanja in je kot tak pomembna dediščina slovenske predkrščanske dobe. Postanek za malico.

Nato se bomo podali proti morju, vkrcamo se na ladjico in si privoščimo tri urno panoramsko plovbo ob slovenski obali z ribjim piknikom. Med plovbo bomo naredili postanek v Piranu za krajši zunanji ogled trga ter čas za kavico. Popoldan bomo naredili še krajši sprehod po mestu Koper, ki velja tudi za obalno središče in slovensko pomorsko okno v svet. Obvčudovali bomo arhitekturno zapuščino, kateri so največji pečat dali Benečani. Dan bomo zaključili z večerjo v Gostilni Karjola v Marezigah. Predviden povratek domov je do 22.00 ure.

CENA PO OSEBI: 

  • 75 EUR pri plačanih 49 potnikih
  • 77 EUR pri plačanih 40 potnikih


Plačilni pogoji:
plačilo celotnega zneska v poslovalnici Nomago Nova Gorica do 12.8.2021.

Opomba: Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo. Obvezno je izpolnjen pogoj PCT, če vladni odloki to določajo.

Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so v celoti dosegljivi na spletni strain Nomaga, na povezavi: https://www.nomago.si/splosni-pogoji.